Kenet Çatı Sistemleri
Kenet Çatı Nedir?
Kenet çatı, kaplama malzemeleri olan boyalı-galvaniz sac,alüminyum,alüzing,bakır ve titanyum çinko gibi metal kaplama malzemelerinin kenet makinasi istenilen boylarda üretilerek çatı ve cephelerde uygulanmasıdır.Kenet sacların klipslerle çatıya her 60 cm de bir montaj edilerek iki kenet sacın el pensesi veya kenet sıkma robotu ile sıkılarak kenetlenmesine kenetli çatı denir. % 100 sızdırmazlık sağlaması,bütün çatı projelerine uygunluk ve istenilen boyda eksiz olarak kaplanabilmesi sebebi ile her geçen gün talebi artan bir çatı kaplama tipidir.
Bütün çatı projelerine yapılabilirliği (Tonoz, kubbe, beşik ,zarf çatı v.s.) sebebi ile mimari projelere sınırsız özgürlük sağlayan çatı kaplama sistemidir.Cephe kaplama olarak da yapılabilen kenet cephe,düşük maliyet ve hızlı çözümler sunarak projelerde cephe kaplama olarak kullanılmaktadır.
Kenet çatı detayı dwg,birçok mimari projeye uygulanabilmesi en çok tercih edilen bir çatı tipi olarak,spor salonları,hastaneler,okullar,antrepolar vb. projelerde sorunsuz olarak uygulamaktayız.Malzeme seçimi geniş olan kenet çatı bütün metal malzemeler ve istenilen ral kodlarında uygulamaktayız.Tercihe göre kenet sac kalınlıkları 0,50-0,60-0,65-0,70-0,80 mm olarak yapılabilmektedir.
Kenet Çatı Nasıl?
Yapılır Kenet sacların kaplama sistemin konstrüksiyona montaj şekli, bu sistemin adından da anlaşılacağı üzere kenetlenerek montajı yapılır.
- Estetik uzun ömürlü ve su almama garantili kaplama sistemidir.
- Sac yüzeyi delinmeden monte edilir, montajın hemen ardından saclar (kenet pensesi veya robotlu kenet) yardımı ile birbirlerine kenetlenirler bu işlem kaplamanın geçirimsizliğini sağlar.
- Sacların birleşimi içerisinde kalan kenet klipsleri yapıya sabitlenerek çatıyı sabitler.
- Konstrüksiyona monte edilen bu klipsler sayesinde uzun boylu metal malzemelerin ısıl genleşmeleri absorme edilmektedir.
- Boyalı-boyasız galvanizli sac,boyalı-boyasız alüminyum,titanyum çinko ve bakır malzemeler kullanılır
- Çatı detayı ;mahya, sıva dibi, duvar cephe birleşimleri, saçak altı gibi bölgeler özel preslerde şekillendirilerek montajı yapılır